Сдружение брокери на имоти

Ипотечно кредитиране

Ипотечно кредитиране при покупка на имот

Виа Егнация препоръчва:

 


1. Първата стъпка, която предприемате, е да проучите и сравните предлаганите от различните финансови институции условия по взимане на кредит. Сблъсквате се със сложността на подобен тип проучвания, породени от липсата на време или правилна преценка за най-подходящия за Вас кредитен продукт. Като потребител Вие трябва да бъдете максимално добре подготвени, преди да спрете избора си на дадено предложение.
Решението да ползвате кредит е първата стъпка, последвана от други дълги и сложни стъпки, изискващи от Вас много време и внимание. Основните фактори за избора на кредит, са общата му цена – лихви, такси и комисионни, размерът на кредита спрямо пазарната цена на имота при ипотечен заем, срокът за отпускане, качеството на обслужване и компетентността на служителите на съответната банка.
„Виа Егнация” ще бъде на Ваше разположение за ипотечно кредитиране при покупката на имот .Целта ни е да бъдем полезни в търсенето на най-удовлетворяващи условия, съобразени с Вашия конкретен случай, спестявайки време, главоболия и ресурс за щателно проучване на всяка отделна оферта.
Ние бихме могли да Ви насочим към банката, предлагаща най-удачните условията за теглене на кредит с възможност за 100 % кредитиране.
„ Виа Егнация „ предлага безплатни услуги в областта на кредитното консултиране, което не води до оскъпяване на кредита .
 
2. Кредит с Доказване на доход
Одобрението протича на два етапа :

(Следва да знаете, че има кредитни институции, които признават служебна бележка от работодателя като доказан доход при определени условия)

  • На втория етап, когато вече сте получили одобрение на доходите, се избира имота, за закупуването на който ще теглите кредит.
  • Банката оценява имота и Ви отпуска определен процент от оценката, който има различна стойност за различните кредитни институции. 

3. Кредит без Доказване на доходи

  • Необходимо е единствено банката да одобри и оцени избрания от Вас имот

Ако ще ипотекирате само имота, който ще закупите с кредит, в 99% от случаите Ви е нужно самоучастие. Ако доходите са Ви достатъчно високи, самоучастието би могло да бъде един допълнителен потребителски кредит.

Ако се нуждаете от 100% кредит, някои банки изискват да ипотекирате още един допълнителен имот, освен имота, който купувате.Виа Егнация препоръчва: